Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szabadba zárva Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. március 13.

Image Bemutatták a „Szabadba zárva” című drogprevenciós filmet. Az alkotás teljes egészében székesfehérvári: az ötletgazdák, forgatókönyvírók, szereplők is helyi iskolák diákjai. A forgatókönyvet Dr. Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa, dramaturg, forgatókönyvíró vezetésével készítették el. A Petőfi Kultúrtérben rendezett premieren a film készítői és szereplői mellett részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

Tovább...
 
Egyházi gyermekkórus alakult Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 11.
A székesfehérvári Krisztus Király Egyházközségben több éve rendeznek hittanosok szereplésével zenés darabokat, ahol a gyermekek saját hangszerükön játszhatnak. Gyakran énekelnek kánonokat, egyszerűbb kis kórusműveket. 2013. őszén Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya összegyűjtötte az énekelni szerető hittanosokat és megalakította belőlük a Vox Angelorum Gyermekkart.
Tovább...
 
FOTÓKIÁLLÍTÁS NYÍLIK A BALATONRÓL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 10.

Image Március 20-án, csütörtökön nyílik meg Rostásy Szabó Mihály: Nekem a Balaton… című fotókiállítása a Köfém Művelődési Házban. A kiállítást Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere nyitja meg. A délután 17 órakor kezdő megnyitón Juhász Illés, a Vörösmarty Színház színésze mond köszöntőt. A tárlatot április 7-ig lehet megtekinteni a művelődési ház nyitvatartási ideje szerint.

Tovább...
 
A Köztársaság Moziba kerülnek a kőmaradványok és látogatóközpont létesül Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2014. március 07.

Image Megalakult az Árpád-ház Program megvalósítását koordináló testület, amelynek egyik legfontosabb feladata a székesfehérvári királyi koronázó - és temetkezési templom romterületéhez kapcsolódó látogatóközpont megvalósítása. Ennek helyszínéül Székesfehérvár Önkormányzata a Koronázó tér 3. számú épületet javasolja, az egykori Köztársasági Moziban pedig a most méltatlan körülmények között tárolt kőmaradványok kaphatnak helyet egy látványraktár kialakításával. Minderről tegnap sajtótájékoztatón számolt be Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Tovább...
 
MÁRCIUS 10-IG LEHET JELENTKEZNI A VERSÜNNEPRE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 07.

Image Idén immáron ötödik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok, hiszen a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez.

Tovább...
 
ROMKOCSMÁKRÓL ÉS KÁVÉHÁZAKRÓL BESZÉLGETNEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 07.

Image Március 7-én pénteken 19 órától a Maros Arnold utcai Tinta Kultúrbisztróban Zeke Gyula kávéházkutató és Oláh Gergely Máté városfotós lesz a vendég. Velük beszélget Czinki Ferenc kávéházkultúráról, budapesti és fehérvári helyekről, bisztrókról és romkocsmákról, város-, utca-, kávéház- és kocsmafotókról.

Tovább...
 
VÁSÁROLJON MOSÓMEDVÉT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 07.

Image Hrabal születésének századik évfordulója alkalmából a Szabad Színház valamint az aszódi, budapesti és fehérvári alkotókból álló Fekete Ökör Baráti Kör március 6. és 8. között "Vásároljon mosómedvét!" címmel cseh kulturális napokat szervez. A színielőadások, fotó- és szoborkiállítások mellett bemutatásra kerül a Szabad Színház és a Fehérvár Médiacentrum közös alkotása, a hrabali világot megidéző „Tükröződések” című rövidfilm is.

Tovább...
 
FEHÉRVÁRI TÁNCOSOK IS BEKERÜLTEK A FÖLSZÁLLOTT A PÁVA ÉLŐ ADÁSÁBA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 07.

Image Az Alba Regia Táncegyüttes tánccsoport kategóriában, valamint az együttes táncosa és művészeti asszisztense, Molnár Gábor szólótánc kategóriában bejutott a Duna Televízió Fölszállott a Páva című televíziós vetélkedőjének élő adásába. A válogatóról készült összefoglaló, 2014. március 1-én, szombaton 19.05 óra kezdettel kerül sugárzásra a Duna Televízión. Az élő adás közvetítése - melyben az Alba Regia Táncegyüttes lesz az első bemutatkozó-, 2014. március 8-án, szombaton 18.35 órakor kezdődik.

Tovább...
 
MÚZEUMI RENDEZVÉNYEK márciusban és áprilisban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 06.

Image A Szent István Király Múzeum márciusi és alábbi programjait - koncertek, előadások, gyermekeknek szóló foglalkozások - alább közöljük. A programokon való részvétel ingyenes!

Tovább...
 
Jászol és kereszt" Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. március 03.

Image „Jászol és kereszt” címmel nyílt meg Molnár-C. Pál festőművész emlékkiállítása a Szent István Művelődési Házban. Az eseményen Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt. A tárlatot Smohay András művészettörténész, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Tovább...
 
Összegzés és visszatekintés Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. március 03.

Image Tematikusan és kronológiailag is összefoglalja a Szent István Emlékév eseményeit a 2013 PLUSZ című kiállítás, melyet ünnepélyes keretek között nyitottak meg a Szent István Király Múzeum rendezésében, a Megyeház utca 17. szám alatt. A tárlat alkalmat ad a széleskörű visszatekintésre, hiszen minden fő esemény és számos egyéb program is megjelenik a fotókon, a leírásokban és a videofelvételeken. A május 4-ig ingyenesen látogatható kiállítás keretében múzeumpedagógiai foglalkozásokra várják az óvodásokat, valamint általános és középiskolás csoportokat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4379 - 4389 / 6193